2020-08-21 14:07:58• hírek • Bede Emőke

Korlátozott számban még vannak jegyek a pénteki és szombati előadásokra

Így zajlik egy előadás az Északi Színház udvarán.
Így zajlik egy előadás az Északi Színház udvarán.

Az immár 19. alkalommal megszervezésre kerülő Partiumi Magyar Napok koncertjei a rendkívüli helyzetre való tekintettel kizárólag az online térben követhetők, az Északi Színház udvarán megszervezésre kerülő előadásokra azonban továbbra is lehet jegyet váltani, igaz, az előírásoknak megfelelően csak korlátozott számban.

Augusztus 21-én, pénteken este 21 órai kezdettel a Shoshin Színházi Egyesület Háy János Apa lánya című darabját hozza el Szatmárnémetibe. A Köllő Csongor által rendezett előadás szinopszisából kiderül, hogy Háy szövegének hátterében Irena Sendlerowa lengyel ápolónő alakja áll, aki a második világháború alatt több mint 2000 gyereket mentett ki a varsói gettóból. A valós háttér azonban – ahogyan maga a szerző is jelzi darabjának előszavában – csupán kiindulópont, és végül a Shoshin alkotócsapata számára is csak ürügyet jelentett, hogy a külső elnyomás, a kiszolgáltatottság, a bezártság helyzetének feltárása közben megérinthessés és bejárhassák az érem másik oldalát, a belső bezártságot, a bennünk lévő korlátokat, az ember képtelenségét az igazi szabadságra, és azt, hogy „a saját börtönünk rabjai vagyunk, és nem tudunk falat rombolni, és örülünk, ha mások húznak körénk falat, mert azt hisszük, miattuk vagyunk fogságban”. Amennyiben szeretné személyesen is végigkövetni e darabot, akkor mielőbb keresse fel az Északi Színház jegypénztárát.


Begördül a Libavonat is

A PMN szervezői természetesen a legkisebbekre is gondoltak a műsorfüzet összeállításakor. Augusztus 22-én, 10 órától a Libavonat teremt családias hangulatot az Északi Színház udvarán. A zenekar a legnépszerűbb gyerekdalok mellett elhozza saját dalait is, de természetesen nem marad el a humoros, „táncos” műsor sem, mellyel nem csak a gyerekeket képesek elkápráztatni.


Legyen szó akár a Shoshin Színházi Egyesület előadásáról, akár a Libavonat zenekar fellépéséről, ne habozzon megvásárolni a jegyeket, hiszen a belépők csak korlátozott számban érhetőek el. A belépőjegyekből befolyó teljes összeg jótékony célt szolgál, a színház egyik munkatársának a felépülésére ajánlják fel a szervezők.


A színház udvarán az előadások az érvényben lévő előírások teljes betartásával zajlanak: kötelező a maszkviselés, a székek egymástól 2 méternyi távolságra vannak elhelyezve, valamint a bejáratnál kézfertőtlenítési lehetőség is van.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: